Ik ben officieel 

Zonnekind Faalangstcoach!

Met veel trots kan ik meedelen dat ik ook vermeld sta op de website van 't Zonnekind als Zonnekind Faalangstcoach, check it out : 
www.tzonnekind.com ! Je vindt hier allerhande interessante info rond opleidingen, cursussen, gratis webinars, coaching,...

Faalangst is een thema dat ik als coach bij kinderen en jongeren vaak zie terugkeren, ook bij mezelf durft het faalangstmonster al eens de kop op steken, zeker bij de opstart van mijn praktijk was dat het geval; "Kan ik dit wel? Wat als het niet lukt? Heb ik wel nog iets nieuws te vertellen?". Toen ik de infosessie van Vanessa gevolgd had, heb ik dan ook geen seconde getwijfeld om mij in te schrijven. Ondertussen mocht ik ervaren dat mijn gevoel, om voor deze cursus direct in te schrijven, juist zat.... Vanessa is een heel enthousiaste en open docente die je uitdaagt om uit je comfortzone te stappen. Ze kan dit heel goed inschatten en weet dit goed aan te pakken. The battle bv., is één van de oefeningen uit de opleiding die me is bijgebleven; voor één van mijn collega-cursisten was het zo heftig dat ik en een andere collega er zelf de tranen van in de ogen kregen. Het was emotioneel een heel heftig moment en Vanessa respecteerde dat wij de oefening niet direct meer durfden doen. Nadat er andere collega's de oefening ervaren hadden als coach en als coachee, stelde ze toch nog eens opnieuw de vraag aan mij om deel te nemen. Ze had heel goed ingeschat dat als ze mij als hsp'er even liet bekomen van de emoties, mij liet aarden met mijn voetjes in het gras, ze mij toch nog uit mijn comfortzone kon halen. Zodoende heb ik mijn faalangstmonster op dat moment met haar hulp kunnen verslaan. 

De opleiding bood een mooie afwisseling tussen theorie, werkvormen ervaren en rollenspellen. Bij deze laatste methode lag voor mij persoonlijk mijn grootste uitdaging; voor een groep spreken is één ding maar je dan nog inleven in de rol van coachee en vooral jezelf laten zien als coach - Hoe ga jij in gesprek met je coachee?, Hoe stel jij vragen aan je coachee?, Hoe reageer je als je weerstand ondervindt?, enz... Toch wel een beetje eng om mijzelf zo bloot te geven als coach, mij kwetsbaar op te stellen,... "Wat gaan ze wel niet denken van mij? Gaan ze mij geen slechte coach vinden? Doe ik het wel goed? Die hebben waarschijnlijk allemaal wel veel meer ervaring dan mij,..." Ja, dat faalangstmonster zit ook af en toe bij mij op mijn schouder... gelukkig heb ik nu geleerd dat je daar tegenover een vriend kan zetten die jou de moed en durf geeft om te groeien, om er te staan, te zijn wie je écht bent.

Er is niet alleen nood om onze kinderen en jongeren hiervoor weerbaar te maken, maar ook de ouders en zeker de leerkrachten kunnen een pertinente rol spelen in het klein houden van dat faalangstmonster.

Ik heb nu zoveel meer kennis en tools die ik bij mijn coachees met faalangst kan inzetten alsook extra tips die ik kan meegeven aan de ouders en de leerkrachten die een grote rol kunnen spelen in het verslaan van hun faalangstmonster.

Daarnaast heb ik ontzettend veel werkvormen bijgeleerd die ik ook voor andere hulpvragen kan inzetten!

Dankjewel, Vanessa, om je enorme wijsheid en enthousiasme en vriendelijkheid met ons te delen en ons uit te dagen in ons persoonlijk & professioneel groeiproces. ;-)

Ik heb een mooie persoonlijke reis gemaakt en hele leuke dames leren kennen. :-)

Veel liefs,

Kelly

#Elkeparelisunieknetalsjij

#Jijbentokézoalsjebent

Mag dat faalangstmonster van jouw zoon of dochter ook dringend op dieet gezet worden ?

Boek dan nu vrijblijvend je kennismakingsgesprek via de button hieronder:

Er is maar één iets dat een droom onmogelijk maakt : De angst om te falen        -Paul Coelho - De Alchemist