Weerbaarheidstraining

 


Friends Resilience Programme vindt zijn oorsprong in Australië en is ontwikkeld door Paula Barrett voor kinderen en jongeren die te maken hadden met een angststoornis. Inmiddels is het programma zo door ontwikkeld dat het ook helpt bij het opbouwen van veerkracht, piekeren aanpakt, neerslachtigheid vermindert, emoties helpt te leren reguleren, spanningen vermindert en zelfvertrouwen opbouwt. Het is een cognitief- en gedragsprogramma, dat kinderen en jongeren vaardigheden wil aanleren waarmee zij hun gedrag, gedachten en lichamelijke reacties kunnen aanpakken om zo weerbaarder te worden en angsten, piekeren en stress de baas te worden. Het programma is erkend door de World Health Organisation en door het Nederlands Jeugd instituut als effectief preventief programma. Het programma versterkt het zelfvertrouwen, ondersteunt bij het angsten de baas worden, verbetert de weerbaarheid en zorgt voor algehele betere emotionele veerkracht om om te gaan met de uitdagende momenten in het leven. Ik zet deze oefeningen reeds in tijdens mijn individuele coachingstrajecten. Mijn coachees zijn grote fan van deze methodiek en daarom start ik in het najaar op basis van dit programma een lessenreeks van 12 sessies voor 2 verschillende leeftijdsgroepen :

  • Fijn! Vrienden - 5-7 jaar : Het doel van Fijn Vrienden is om jonge kinderen van 5 tot 7 jaar te leren (effectiever) om te gaan met angstige, boze en verdrietige gevoelens en de emotionele veerkracht te versterken.
  • Vrienden voor het leven - 8-12 jaar : In deze cursus leren kinderen om positiever te denken en daardoor minder te piekeren. Het versterkt de emotionele veerkracht, leert angsten de baas te worden, stress/spanningen aan te pakken, stimuleert het zelfvertrouwen, helpt een growth mindset te ontwikkelen en bouwt probleemoplossende vaardigheden op. 


12 sessies van 90 minuten + een gesprek met de ouders voor de start van de training en na het einde van de training + thuisopdrachten + alle materiaal inbegrepen

Kostprijs voor deze training : nu aan de uitzonderlijke lanceringsprijs van 275 euro (twv 395 euro), 


Wenst u meerdere kinderen uit uw gezin in te schrijven, neem dan contact op via info@kindercoachingdeparel.be. U kan dan inschrijven aan een gereduceerd tarief afhankelijk van het aantal kinderen dat u wenst in te schrijven.

Nieuwe data volgen binnenkort.

Momenteel bezig aan de planning voor 2022.

Betalen in termijnen is mogelijk, contacteer mij hiervoor via info@kindercoachingdeparel.be.

Liever een weerbaarheidstraining voor uw zoon of dochter via een 1 op 1 traject?

Boek dan nu vrijblijvend je kennismakingsgesprek via de button hieronder:

Speak to your children as if they are the wisest, kindest, most beautiful and magical humans on earth, for what they believe is what they will become. 

- Brooke Hampton