Nieuws

 

Gevoelsverkenner 

In januari mocht ik met een prachtige groep collega's op GevoelsVerkenner reis naar Nederland. We hebben veel gedeeld, verkend, ervaren én gelachen! 

Dankjewel, Greetje Welten, om ons mee te nemen op avontuur met de Gevoelsverkenner en zijn vriendjes. Het waren heel boeiende en fijne dagen. 

Wat is de gevoelsverkenner-methodiek?

Veel processen op het gebied van emoties, gevoelens en gedachten voltrekken zich op de automatische piloot.

Er is ook een laag waar meer keuzevrijheid is, waar je bewust bent van hoe je iets ervaart en keuzes maakt over hoe jij omgaat met wat je tegenkomt. Tegenwoordig hebben we het dan ook snel over 'positief denken', 'omdenken' en het creëren van een 'positieve mindset'. Het zijn cognitieve aanpakken, die zeker goed kunnen werken. Echter de balans zit hem uiteindelijk in een mooi samengaan van gevoel én verstand. De GevoelsVerkenner methodiek, met zijn diverse tools, combineert beide invalshoeken maar heeft als basis het gevoel. Helpende gedachtes zullen zich dan aandienen op een manier die ook op langere termijn effect zal hebben. ( Bron: Handboek GevoelsVerkenner methodiek)

'Deze week vroeg 1 van mijn coachees: wat doen zij (wijzend naar de gevoelsankers van de wegkijker en de rondhanger)? Ik vroeg : Wel, vertel mij eens wat jij denkt dat ze doen? 

Prachtig wat er toen volgde... We zijn samen verder op verkenning gegaan en reeds verschillende inzichten en tips ontdekt... volgende keer zetten we ons avontuur verder' 

Deze methodiek is voor kinderen vanaf 8 jaar.

Voor elke coachee een prachtig, kwaliteitsvol werkboek

Wil jij dit ook voor jouw kind?

Boek dan nu je gratis kennismakingsgesprek

via mail: kelly.coaching.deparel@gmail.com

via gsm: 0473653970

via messenger van onze Facebookpagina : Kindercoaching De Parel

Wil jij als professional ook graag deze methodiek onder de knie krijgen om zelf in te zetten bij jouw coachees ? Aarzel dan niet om mij te contacteren via één van bovengenoemde kanalen ;-)

 

Nieuw vanaf 2022 : Weerbaarheidstrainingen

#Nieuw vanaf 2022 : Faalangstreductietraining

Zonnekind Faalangstcoach

Met veel trots kan ik meedelen dat ik als Zonnekind Faalangstcoach ook vermeld sta op de website van
't Zonnekind

Faalangst is een thema dat ik als coach bij kinderen en jongeren vaak zie terugkeren, ook bij mezelf durft het faalangstmonster al eens de kop op steken, zeker bij de opstart van mijn praktijk was dat het geval; "Kan ik dit wel? Wat als het niet lukt? Heb ik wel nog iets nieuws te vertellen?". Toen ik de infosessie van Vanessa gevolgd had, heb ik dan ook geen seconde getwijfeld om mij in te schrijven. Ondertussen mocht ik ervaren dat mijn gevoel, om voor deze cursus direct in te schrijven, juist zat.... Vanessa is een heel enthousiaste en open docente die je uitdaagt om uit je comfortzone te stappen. Ze kan dit heel goed inschatten en weet dit goed aan te pakken. The battle bv., is één van de oefeningen uit de opleiding die me is bijgebleven; voor één van mijn collega-cursisten was het zo heftig dat ik en een andere collega er zelf de tranen van in de ogen kregen. Het was emotioneel een heel heftig moment en Vanessa respecteerde dat wij de oefening niet direct meer durfden doen. Nadat er andere collega's de oefening ervaren hadden als coach en als coachee, stelde ze toch nog eens opnieuw de vraag aan mij om deel te nemen. Ze had heel goed ingeschat dat als ze mij als hsp'er even liet bekomen van de emoties, mij liet aarden met mijn voetjes in het gras, ze mij toch nog uit mijn comfortzone kon halen. Zodoende heb ik mijn faalangstmonster op dat moment met haar hulp kunnen verslaan. 

De opleiding bood een mooie afwisseling tussen theorie, werkvormen ervaren en rollenspellen. Bij deze laatste methode lag voor mij persoonlijk mijn grootste uitdaging; voor een groep spreken is één ding maar je dan nog inleven in de rol van coachee en vooral jezelf laten zien als coach - Hoe ga jij in gesprek met je coachee?, Hoe stel jij vragen aan je coachee?, Hoe reageer je als je weerstand ondervindt?, enz... Toch wel een beetje eng om mijzelf zo bloot te geven als coach, mij kwetsbaar op te stellen,... "Wat gaan ze wel niet denken van mij? Gaan ze mij geen slechte coach vinden? Doe ik het wel goed? Die hebben waarschijnlijk allemaal wel veel meer ervaring dan mij,..." Ja, dat faalangstmonster zit ook af en toe bij mij op mijn schouder... gelukkig heb ik nu geleerd dat je daar tegenover een vriend kan zetten die jou de moed en durf geeft om te groeien, om er te staan, te zijn wie je écht bent.

Er is niet alleen nood om onze kinderen en jongeren hiervoor weerbaar te maken, maar ook de ouders en zeker de leerkrachten kunnen een pertinente rol spelen in het klein houden van dat faalangstmonster.

Ik heb nu zoveel meer kennis en tools die ik bij mijn coachees met faalangst kan inzetten alsook extra tips die ik kan meegeven aan de ouders en de leerkrachten die een grote rol kunnen spelen in het verslaan van hun faalangstmonster.

Daarnaast heb ik ontzettend veel werkvormen bijgeleerd die ik ook voor andere hulpvragen kan inzetten!

Dankjewel, Vanessa, om je enorme wijsheid en enthousiasme en vriendelijkheid met ons te delen en ons uit te dagen in ons persoonlijk & professioneel groeiproces. ;-)

Ik heb een mooie persoonlijke reis gemaakt en hele leuke dames leren kennen. :-)

Veel liefs,

Kelly

#Elkeparelisunieknetalsjij

#Jijbentokézoalsjebent

Mag dat faalangstmonster van jullie zoon of dochter ook dringend op dieet gezet worden ?

Boek dan nu vrijblijvend je kennismakingsgesprek via de button hieronder:

Er is maar één iets dat een droom onmogelijk maakt : De angst om te falen 

- Paul Coelho - De Alchemist

Gratis affirmatiekaartjes 

Een affirmatie is een positieve gedachte, geformuleerd in de tegenwoordige tijd, die je door herhaling steeds meer gaat geloven. Letterlijk betekent het: bevestiging, bekrachtiging. Enkele voorbeelden : 'Ik ben oké zoals ik ben', of 'Ik ben trots op mezelf'. Een affirmatie is gebaseerd op het principe dat je hersenen geloven wat ze vaak zien of horen.

Deze positieve zinnen helpen je kind om zichzelf te motiveren en aan te moedigen, om dromen te realiseren of om gewoon lekkerder in zijn/haar vel te zitten. Het is een mooie ondersteuning om hun zelfvertrouwen te vergroten.

We hebben dagelijks heel veel gedachten en het merendeel hiervan is eerder negatief over onszelf; negatieve gedachten, twijfels en onzekerheden zoals "Hij is slimmer dan ik', 'Ik kan dit niet',... als we deze vervangen door positieve affirmaties heeft dit een gunstige invloed op ons zelfbeeld en zelfvertrouwen!

Wil jij jouw kind hierbij helpen?

Registreer dan hiernaast je emailadres en ontvang 

gratis 20 affirmatiekaartjes om uit te printen voor je kind ;-)

Mini-paaskamp in de paasvakantie !

Mini-paaskamp : Elke parel is uniek, net als jij

06/04/2021 - 13u tot 16u


Mini-paaskamp : Schateilandexpeditie

Geannuleerd 

Mini-paaskamp : Dierenkracht

08/04/2021 - 13u tot 16u

Gratis intakegesprek (Twv 25 euro) 

Actie verlengd tem 30/06/2021

Omdat zoveel kinderen het moeilijk hebben tijdens deze covid-19-pandemie, bied ik tem 30/06/2021 het intakegesprek gratis aan. 

Wat kan ik nu als kindercoach betekenen voor uw kind ?

Samen met mij (her-)ontdekt uw kind op speelse en creatieve wijze zijn eigen kwaliteiten, talenten en mogelijkheden, wat er voor zorgt dat de begeleiding voor kinderen laagdrempelig, vertrouwd, veilig en helend is. Elk kind is uniek en dus ook elk traject. Er is geen standaardtraject per thema, elk traject wordt opgebouwd op basis van wat uw kind nodig heeft. Uw kind ontwikkelt hierdoor meer zelfvertrouwen, zelfkennis en zelfliefde,... 

Mogelijke hulpvragen: (faal)angst, boosheid of verdriet, pesten, overlijden, scheiden, ziekte, leerproblemen, moeilijke concentratie, slaapproblemen, frustratie en onzekerheid, stress en spanningen, sociale contacten en sociale vaardigheden, opvallende veranderingen in gedrag, HSP, ADHD, autisme, beperking, hoogbegaafdheid, laag zelfbeeld, zelfvertrouwen, ...

Als ik kan helpen hoor ik het graag via info@kindercoachingdeparel.be of via pb op de facebook-pagina Kindercoaching De Parel

Mini-paaskamp : Iedere parel is uniek, net als jij 

Dinsdag 6 APRIL 2021 van 13:00 u - 16:00 u

Ik kreeg ivm deze workshop een bericht van een mama: "Ja ik weet ni goed of het wel nodig is een workshop rond 'anders zijn' Hij is ni anders... Maar het trok toch precies mijn aandacht.."Ik heb haar gezegd dat de keuze bij hun ligt en dat de Dierenkracht workshop ook een leuke is om te doen. Maar toch lag ik er deze nacht over te tobben want dit is zo herkenbaar! Dat is wat wij allemaal denken als mama/papa dacht ik: "Mijn kind is geweldig, hij/zij is niet anders, hij/zij heeft dat niet nodig,..." En precies daar zit onze blinde vlek voor onze kinderen hun eigen onzekerheden... Nu mogen wij als ouder nog 1000 keer zeggen: " Jij bent geweldig zoals je bent!" Als ze het zelf niet voelen, gaan ze jou ook niet geloven want maar al te vaak denken ze dat wij als mama of papa dat maar zeggen omdat ze ons kind zijn. Je anders voelen gaat niet alleen over een zichtbare of onzichtbare beperking/stoornis, enz... Je anders voelen gaat ook over stiekem toch wel jaloers zijn op dat extraverte, open en spontane broertje, zusje, vriendje, vriendinnetje of wel net zo goed willen kunnen voetballen, zingen, tekenen, grapjes vertellen, rekenen of dansen,.. Kortom: Alle anderen hun talenten zien behalve hun eigen unieke talenten... En daar gaat deze workshop over; uw kind zijn/haar eigen geweldige ik laten ontdekken.

'Anders of niet anders', ieder kind is uniek!  

Kinderen, ze hebben iets puurs, verwonderlijks en kunnen schaterlachen om de kleinste dingen in het leven en tegelijk zijn ze zo kwetsbaar. Elk kind is uniek en geweldig op zijn/haar manier. Jammer genoeg zien ze dat niet altijd van zichzelf. Aan de hand van een verhaal uit de reeks "Verhalen voor gevoelige oortjes" : Planeet "Anders" ; Klara klaproos voelt zich niet thuis in het bloemenveld. Ze voelt zich 'anders'. Een bij neemt haar mee naar 4 planeten: Trekius, Knipius, Rodius en Anders. Op welke planeet zal Klara zich het beste voelen ?

Als bonus krijgen ze nog een leuke verrassing mee naar huis.

Kostprijs : 20 euro per kind, broertjes/zusjes en vriendjes/vriendinnetjes die samen deelnemen genieten elk van 5 euro korting
Max 6 kinderen
Leeftijdsgroepen : 6 tem 12 jaar  

Inschrijven kan via pb op de Facebook-pagina Kindercoaching De Parel of mail naar info@kindercoachingdeparel.be
Inschrijving is pas definitief na betaling.

Mini-paaskamp - Schateilandexpeditie 

Geannuleerd  

Schateiland Expeditie is een leuke methode ontworpen door Matty en Greetje (Makers van oa. Het spel schatgravers en kompasvinder) voor kinderen en jongeren. Op creatieve en speelse wijze kunnen kinderen en jongeren op ontdekking gaan naar hun eigen talenten en talenten die ze nog (verder) willen ontwikkelen.
Doel :
Het op creatieve wijze helder krijgen van wensen, struikelblokken en oplossingen.
Het verkrijgen van inzicht in het krachtig en praktisch inzetten van schatten.
Het spelenderwijs ontdekken van welke schatten je meer zou willen.
Het opbouwen van zelfvertrouwen en zelfkennis d.m.v. verbeelding en creativiteit.
Het bewust worden van innerlijke processen.


Kostprijs : 20 euro per kind, broertjes/zusjes en vriendjes/vriendinnetjes die samen deelnemen genieten elk van 5 euro korting
Max 6 kinderen
Leeftijdsgroepen : 8 tem 12 jaar 

Inschrijven kan via pb op de Facebook-pagina Kindercoaching De Parel of mail naar info@kindercoachingdeparel.be
Inschrijving is pas definitief na betaling.

Mini-paaskamp - Dierenkracht - Nog Slechts 2 Plaatsjes Beschikbaar

Donderdag 8 APRIL 2021 van 13:00u - 16:00u

De Dierenkracht kaarten geven in combinatie met de verhalen, kinderen inzicht in onderwerpen als gevoelens, gedachten, aandacht, overprikkeling, zelfvertrouwen, kwaliteiten en nog veel meer. Elk dier heeft zijn eigen talenten net zoals jij . 

Welk dier zou jij willen zijn ? Wat vind je zo leuk aan dat dier? Waarom zou je dat dier willen zijn? We knutselen samen ons eigen krachtdier.


Kostprijs : 20 euro per kind, broertjes/zusjes en vriendjes/vriendinnetjes die samen deelnemen genieten elk van 5 euro korting
Max 6 kinderen
Leeftijdsgroepen : 6 tem 12 jaar  

Inschrijven kan via pb op de Facebook-pagina Kindercoaching De Parel of mail naar info@kindercoachingdeparel.be
Inschrijving is pas definitief na betaling.

You can’t teach children to behave better by making them feel worse. When children feel better, they behave better. -Pam Leo